2000-2008

In 2001 verschijnt ook de cd-single Vlinders op de markt.

Dit nummer is ook afkomstig van het album In de wolken.

35. Bezoek aan Curacao

In 2002 worden Saskia en Serge opnieuw benaderd door Eddy Owens, voor een speciaal projekt voor de Duitse markt.

Onder de titel Heut hast Du Geburtstag, wordt er op naam een persönliches Geburtstaglied ingezongen.


Verder opvallend is in 2002 de medewerking aan de TV-programma's Ushi en Thuis bij met André van Duin.


34. Speciaal project voor de Duitse markt

In 2003 zongen Saskia & Serge ook de titelsong van "Huwelijk in Holland".

In 2003 wordt er o.a. een bezoek gebracht aan Curacao.

Voor het weekblad Party wordt er een heuse modereportage gedaan.

36. Ere, wie ere toekomt: een Koninklijke Onderscheiding!

In de veronderstelling een interview te hebben met het weekblad Story, worden Saskia en Serge op 29 april 2004 naar het gemeentehuis in Asperen gelokt. Vriend Joost zorgde voor passend vervoer. Pas bij het gemeentehuis dringt de ware reden door tot het duo! Ook zij mogen op deze dag één Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen.


Omgeven door vrienden, familieleden en bekenden wachten Saskia en serge in de raadszaal van het gemeentehuis op het grote momenta Dan is het zo ver, er wordt overgegaan tot het opspelden van de Koninklijke Onderscheiding door burgemeester Alberse van de gemeente Lingewaal.

Saskia en Serge zullen worden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hun trouwe fans Bert en Sophia hebben het initiatief genomen voor deze onderscheiding.


De dag verliep verder prima. De pers was rijkelijk vertegenwoordigd. Na afloop  van de feestelijkheden in het gemeentehuis, ging het gezelschap naar het dorpshuis in Spijk voor een borrel en één hapje, ook was er een overheerlijk broodjesbuffet, alles aangeboden door Bert en Sophia.

Aan het eind van de middag volgden veel genodigden het duo naar hun huis om daar nog eventjes na te genieten. Saskia en Serge hadden het er maar druk mee, er waren nog vele felicitaties.


Heel bijzonder was, dat de moeder van Serge (90 jaar) deze dag mocht meemaken. Ze was het stralende middelpunt en bijzonder trots. Saskia's ouders konden om gezondheidsredenen niet aanwezig zijn.

Nog meer hierover lezen? Op deze pagina wordt nog uitgebreider stilgestaan bij de onderscheiding, inclusief nog nooit eerder vertoonde foto's!

In 2004 heeft er een opmerkelijke samenwerking plaats gevonden.

Samen met het koor Alziësto uit Wijchen wordt er een heus kerstconcert verzorgd, iets wat ze nog nooit eerder hadden gedaan.


37. Kerstconcert met Alziësto uit Wijchen

38. I'm Alive

In 2006 verschijnt op cd-single het nummer I'm alive. Eén eigen bewerking van het nummer van Celine Dion.


Saskia en Serge deden dit nummer al heel  lang bij de optredens in het land. Voorzien van wat Spaanse invloeden (Saskia en Serge zitten ook op Spaanse les), wordt het nummer uitgebracht op cd-single. Saskia en Serge presenteerden hun nieuwe single samen met het ballet van Diana Meijer Showbizz Academy. Met de single I'm alive zijn Saskia en serge hoofgasten in het programma van Catherine Keijl bij Omroep Max

39. Restauratie Cortgene 9 te Alblasserdam

In november 2006 hebben Saskia & Serge een bijdrage geleverd aan het programma "Restauratie"  waarin 15 gebouwen aan de kijker werden voorgester. Alle gebouwen waren nodig aan restauratie toe. Voor ieder gebouw is een bekende nederlander, welke affiniteit had met het betreffende bouwwerk, die erover vertelt en de mensen opriep te stemmen. Uiteindelijk kon een bedrag van 1 miljoen euro worden gewonnen.

40. Inzet voor stichting SAZO en De Zonnebloem

Op platengebied is het al weer een poosje stil rond het duo,

Het duo kennende zijn ze al lang weer bezig met een volgend project, wat dat betreft laten

we ons maar verrassen door deze veelzijdige artiesten.


Op platengebied lijkt het wat stil, dat wil echter niet zeggen dat ze niet meer optreden.

Dat doen ze nog steeds en met veel plezier.

In 2007 en 2008 wordt er veel gewerkt voor de SAZO: Stichting Amusementt Zorgcentra Ouderen, waarbij ze gecontacteerd zijn.

Op het moment als U dit leest werken ze nog steeds wekelijks voor deze Stichting.


De SAZO wil voor de ouderen en andere bewoners van zorgcentra gewoon een gezellige middag verzorgen met artiesten, die dicht bij de mensen staan en die het goede repertoire voor deze doelgroep hebben.

Saskia en Serge kunnen putten uit een breed repertoire.

Ze kunnen zich hierdoor aanpassen aan vrijwel elk soort publiek, of dat nu jong of oud is.

Speciaal voor de ouderen bestaat het seniorenprogramma Het zijn de kleine dingen die het doen.

Het duo zingt in deze show veel bekende liedjes, zowel meezingers als mooie oude en niieuwe hits,

Een gevarieerd programma met veel interactie met het publiek.


De Zonnebloem

De kleine dingen die het doen, door dit bijzondere liedje hebben Saskia en Serge heel veel opgetreden voor de Zonnebloem en nog steeds.

Samen met Hans van Wilgenburg ( of Judith Bos ), die het programma presenteerde en diverse andere bekende collega's stonden ze wekelijks voor een groot publiek, bestaande uit bejaarden, zieken en andere "zwakkeren" uit de samenleving.

De Zonnebloem organiseerde de shows in grote zalen, sport- en veilinghallen ( soms met 2000 mensen of meer ).

Het was een presentatie van jewelste om al die mensen, veelal bedlegerig of slecht ter been, met zoveel tegelijk op de lokatie te krijgen.

De Zonnebloem organiseert de shows nu ook in schouwburgen en theaters, zodat het publiek dichter bij het podium kan zitten en daardoor meer contact met de artiesten heeft.


De kleine dingen

Het liedje is in de zeventiger jaren speciaal geschreven voor het duo door Hans Peters jr.

Doordat Barend Barendse het in die tijd veelvuldig draaide in zijn wekelijkse radioprogramma is het in die tijd een grote hit geworden en uiteindelijk een evergreen gebleken.

Zeker de wat ouderen onder ons, kennen het liedje en de tekst en zingen het refrein dan ook allemaal mee.

Tot ieders verbazing bleek het dus een grote hit.

Het nummer stond nl. niet op single, alleen op de LP Er bloeit een bloem.:
Na 25 jaar optreden voor De Zonnebloem kreeg het duo dit beeld overhandigd.

41. Bezoek aan paleis Soestdijk

In maart 2007 wordt er op uitnodiging van het weekblad Privé een bezoek gebracht aan Paleis Soestdijk. Te gast waren ook Jos Brink en Benny Neijman. Korte tijd daarna komen beiden te overlijden.

42. Hommage Conny VandenBos

In december 2007 vindt er in de Meervaart in Amsterdam een hommage plaats aan Conny VandenBos. Tijdens deze hommage zongen Saskia en Serge Conny's nummer Een roosje mijn roosje en een bijzonder nummer uit hun eigen reper-

toire, waarvoor Conny de tekst schreef: Duizend stemmen. Gezamenlijk wordt  o.a. het nummer Ik ben gelukkig zonder jou ten gehore gebracht.


Het was een zeer bijzonder dag. Ook Benny Neijman was er aanwezig. het zou zijn laatste optreden zijn. Kort daarna werd Benny ziek met uiteindelijk de dood als gevolg. Saskia en Serge, droegen Benny altijd een warm hart toe. Ze hebben een bijzondere herinnering aan Benny tijdens deze hommage.


In de kleedkamer speelde Serge op zijn gitaar het nummer Romanza. Benny herkende het nummer en vertelde dat hij daarop een Nederlandstalige tekst had gemaakt en hij vertelde ook dat hij Saskia het nummer al hoorde zingen. Titel van dit bijzondere nummer: Doel van het leven. Nog diezelfde dag ontvingen Saskia en Serge per mail de tekst van dit bijzonder lied.


Als hommage aan hun overleden vriend Benny, brengt het duo in een later stadium tijdens hun theatervoorstelling Sterker dan ooit het nummer Doel van het lleven ten gehore (hierover is later meer te lezen).

43. Vriendenclub

Er bestaat geen fanclub van het duo, maar om tegemoet te komen aan de vraag zijn Ad en Bert, beiden fans van het eerste uur, in 2008 begonnen met een vriendenclub op clubs.nl. Na het overlijden van Ad heeft Bert de club voortgezet samen met de vrouw en dochter van Ad.

Luister hier naar de uitvoering van Roosje mijn Roosje door Saskia en Serge. Hun ode aan Conny van de Bos is terug te vinden op hun

album Mooie liedjes.

44. Het album "Mooie Liedjes"

In december 2008 verschijnt het album “Mooie liedjes” op de markt. Op deze cd staan liedjes, die Saskia & Serge ook tijdens hun optredens zingen. Regelmatig komt na het optreden de vraag, of die liedjes ook op cd staan. Het duo heeft een selectie van de nummers gemaakt, die met elkaar een mooie cd opleveren. Daarom is de titel van het album “Mooie liedjes”. De cd heeft een duidelijk herkenbare sound en er is veel aandacht aan de sfeer besteed. Het is Saskia & Serge gelukt, hun gevoel en het plezier dat ze bij het maken van het album hadden, op de cd te krijgen. Natuurlijk is de stem van Saskia weer opvallend goed en draagt de productie, maar ook door de mooie gitaarpartijen van Serge, is het echt een opmerkelijke Saskia & Serge-cd geworden.


De bekende Nederlandse liedjes zijn in een nieuw jasje gestoken en het is verrassend, dat deze in de uitvoering van Saskia & Serge weer helemaal opbloeien. De traditional die ze vonden tijdens hun Spaanse lessen is de trekker van het album en is getiteld: “Alles zal veranderen”.


Dit nummer, met de door hen zelf geschreven tekst, heeft een duidelijke boodschap en wordt zeer positief ontvangen. Het nummer wordt evenals  het nieuwe album landelijk gepromoot. Er is veel aandacht op zowel radio als tv, met name de regionale radio- en tv o.a. De Regiotap (TV-Oost), Hart voor Muziek, TV- Limburg, TV-Rijmond en Hallo Gelderland. Op 4 februari 2009 zijn Saskia & Serge hoofdgasten bij: “Tijd voor Max”.


Het album kan o.a. worden gekocht via de web-site winkel Sases, die vrijwel gelijkertijd van start gaat. Ook wordt er gestart met een speciale vriendensite op clubs.

In 2001 werken Saskia en Serge met een groot aantal collega-artiesten mee aan het nummer Oorlog in de stallen.

De opbrengst van het nummer gaat naar de door de MKZ getroffen boeren.

Spot op Saskia & Serge, één duo dat altijd blijft!

2000-2008

31. In de wolken

Omdat het album Sterker Dan Ooit zo succesvol was, mochten Saskia en Serge nog een album maken met Eddy Owens voor ABCD-records. Dit album verschijnt in het jaar 2000 onder de naam: In de wolken.


Voorafgaand aan dit album, verschijnt de gelijknamige cd-single. Het album is dit keer geen country, maar wel Nederlandstalig. Het is een soort van rondreis geworden door de muzikale stijlen van het duo. Van gezellig en poetisch Iers, via Nederlandstalige ballads, Tex Mex - vrolijkheid naar Scandinavische Pop, alles voorzien van mooie Nederlandstalige teksten.

Helaas blijft het album vrijwel onopgemerkt.

Ook in 2000 verschijnt de cd-single Vraag me niet waarom, afkomstig van het album In de wolken op de markt.

32. Optredens voor Mercator-reizen en het album "Speciaal voor u"

Ook in het jaar 2000, verzorgen Saskia en Serge in het Van der Valk Motel in Nuland een groot aantal optredens voor Mercator-reizen. Dag in, dag uit, ruim zestig voorstellingen.


Speciaal voor de optredens bij Mercator-reizen, wordt het cd-album Speciaal voor U uitgebracht. Dit album is niet verkrijgbaar in de platenwinkels. Na de optredens voor Mercator, wordt dit album ook verkocht bij optredens in het land (veelal de seniorenmiddagen). Ook was het album op verzoek leverbaar via de web-shop winkel van Saskia en Serge .

33. Oorlog in de stallen & Vlinders