Fanvragen

Wij hebben het duo 10 vragen voorgelegd die niet zo snel worden gesteld bij reguliere interviews, maar welke, zeker voor fans, wel interessant zijn! Zie hieronder de vragen en de antwoorden!
1. Wij hebben uiteraard onze favoriete liedjes van jullie. Welke liedjes uit jullie discografie zijn voor jullie favoriet en/of zingen jullie graag?


Onze favoriete liedjes zijn "Als je zachtjes zegt: ik hou van jou", "Toulouse Lautrec" en "My flyer and me". Wij zingen alle liedjes even graag, want we hebben nooit iets opgenomen want we niet zagen zitten. Ons favoriete lied van het ogenblik is "Hallelujah", mede door de toevoeging van de mooie steel-gitaarpartij van Serge.2. Hoe schatten jullie de kans in dat het zeldzame album "Songs For All Seasons" ooit opnieuw zal worden uitgegeven?


Dat is een probleem, omdat het destijds is opgenomen bij de platenmaatschappij Phonogram. Omdat iedereen tegenwoordig download, is het een financieel risico het album opnieuw uit te brengen.3. In jullie carrière zijn periodes van hits en ook periodes dat het stiller in de hitparades was. Is het hebben van een hit nog belangrijk voor een duo als Saskia & Serge?


Wij zijn nooit op jacht geweest naar een hit. We schreven gewoon de liedjes die we op dat moment geschikt voor ons vonden. Werd de song een hit, was dat natuurlijk fantastisch, maar we hebben door de jaren heen altijd veel optredens gehad en nog steeds zijn we bijna dagelijks op pad, hit of geen hit, het geeft veel rust als je daar niet afhankelijk van bent.4. In de theatershow 'Sterker Dan Ooit' zong Saskia een prachtig duet met Benny Neyman. Zijn er meer artiesten, al dan niet meer onder ons, waarmee jullie een duet zouden willen zingen?


Dit lied hebben we, mede dankzij de toestemming van de man van Benny als herinnering  aan Benny in de theatershow gezongen en gespeeld. Volgens velen een mooie verrassing. De behoefte om met anderen een duet te vormen is niet groot, omdat wij samen al een duo vormen.5. Eind vorig jaar zag de website www.vriendenvansaskiaenserge.nl het levenslicht, welke wordt onderhouden door fans. Bezoeken jullie wel eens de site en zie of lees je dan wel eens dingen die je eigenlijk alweer vergeten was? Jullie hebben immers al zoveel meegemaakt in jullie carrière!


We kijken regelmatig, omdat het belangrijk is te weten wat onze fans van ons verwachten. Het valt ons op dat de fans vaak nog beter op de hoogte zijn van de volgorde van uitgebrachte platen dan wijzelf. Wij zijn vaak met nieuwe composities en teksten bezig, waardoor de dingen van vroeger ons niet zo bezig houden.6. Hebben jullie wel eens te maken gehad met lastige/vervelende fans?


Dat is hoe je er zelf mee omgaat. We horen wel eens van collega's dat ze daar vaak moeite mee hebben. We denken dat we heel benaderbaar zijn en gewoon ons zelf kunnen zijn. Het is goed te bedenken dat het niet goed is als je geen aandacht van fans meer krijgt. Het kan wel eens ophouden in b.v. de supermarkt en je snel even wat boodschappen wilt halen, mensen spreken je dan aan en willen alles van je weten, maar dat is het risico van dit vak.7. In het verleden hebben jullie een talentenshow gewonnen. Hoe denken jullie over de huidige talentenshows en wat is er anders dan toen?


Het is niet zoveel anders dan toen. Wij werden vroeger ook op een draaischijf geplaatst en vervolgens onder luid paardengehinnik uit beeld gedraaid, dat is bijna zo erg als stoelen die niet worden omgedraaid. Daar moet je allemaal tegen kunnen enmeemaken. Als je tegenwoordig meedoet aan een talentenprogramma moet je je wel realiseren dat je vastzit aan een contract. Wij zijn altijd gesteld geweest op onze vrijheid en hebben nooit zoiets getekend.8. Fans prijzen de veelzijdigheid van jullie carrière. Zoveel platen in zoveel verschillende genres. Welk genre bevalt jullie het beste?


We hebben zelf een zeer uitgebreide muzieksmaak. Dat is wel erg pop-gericht. Eigenlijk zouden we alles wel willen zingen, maar je moet natuurlijk wel doen wat het beste bij je past.9. Wij hebben zoveel duo’s zien komen en gaan, jullie zitten al meer dan 40 jaar in het vak, wat is jullie geheim?


Als je van je hobby je beroep kunt maken, is dat het mooiste wat er is. Zolang dat van beide kanten zo is, zullen we hiermee doorgaan.10. De fans hopen natuurlijk dat het nooit zo ver zal komen, maar denken jullie, gelet op het behalen van de (meer dan) pensioengerechtigde leeftijd, wel eens aan stoppen?


Stoppen? Hoe doe je dat, als je nog steeds overal gevraagd wordt en het leukste beroep wat er bestaat uitoefent? Zolang we voor de live optredens zo veel complimenten en waardering krijgen, gaan we lekker door.Heb je zelf een leuke fanvraag voor Saskia & Serge? Aarzel dan niet en laat het ons weten via contact@saskiaenserge.nl. Wie weet wordt jouw vraag gesteld bij een eventueel volgend interview!